U petak 2. decembra 2016.godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 18.00 časova održana je tribina u okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilje nad ženama“ pod nazivom „ NASILJE JE ZLOČIN – PRIJAVITE GA“ . Organizator ove tribine je bio Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bački Petrovac u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova.

Kampanja ima za cilj informisanje žena o načinima zaštite od nasilja (sa akcentom na marginalizovane grupe žena, kao što su Romkinje i žene sa invaliditetom), kao i jačanje lokalnih kapaciteta za pružanje adekvatnije podrške ženama koje trpe nasilje.

Učesnici tribine su bili direktorka Diana Milović iz Pokrajinskog zavoda za rodnu ravnopravnost polova, Biljana Stepanov iz Centra za podršku ženama Kikinda, Ivana Zelić, dugogodišnja aktivistkinja i koordinatorka SOS mreže Vojvodine, Rajko Vukosavljević, javni tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva Novi Sad, v.d. direktorka Biljana Drakulić iz Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac i pomoćnik načelnika policije u Bačkom Petrovcu Ivan Radosavljević.

Na početku tribine, prisutnima se obratio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić koji je istakao da je nasilje nad ženama veliki problem našeg društva koji ne smemo da ignorišemo i zanemarujemo i jedino na ovakav način kao što je organizovanje ovakvih vrsta tribina skrenemo pažnju i podstaknemo sve žene koje trpe nasilje da ne treba da ćute o svom problemu. Takođe je napomenuo da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i policijom Bački Petrovac i da predano radi po pitanju ovih tema. Još je dodao da Opština Bački Petrovac spada među sedam opština u Vojvodini koja organizuju ovakvu vrstu tribine.