Центар за социјални рад је у току трајања ванредног стања услед епидемије вирусом Цовид -19  у Републици Србији, корисницима новчане социјалне помоћи, релизовао доделу једнократне новчане помоћи.  Помоћ су добиле 74 породице, корисници новчане социјалне помоћи,  у износу од 4.000 динара. Средства у износу од 296.000,00 динара обезбеђена су из буџета Општине Бачки Петровац.

Материјално најугроженијим градјанима општине, корисницима новчане социјалне помоћи,  обезбедјени су пакети хране и средстава за хигијену за 74 породице. Вредност пакета је износила 2.500 динара. Средства су обезбеђена из буџета општине Бачки Петровац.

Центар за социјални рад је релизовао акцију доделе пакета корисаницима новчане социјалне помоћи и  пензионерима корисницима комуналних субвенција. Акцијом је обухваћено 90 породица а подељено  100 пакета, хране и средства за хигијену, вишечлане породице су подржане са већим бројем пакета. Пакете је обезбедила породица из Бачког Петровца, која је желела да остане анонимна. Центар за социјални рад се овим путем се у име корисника захваљује породици на овом хуманом гесту.

Градјанима који су остварили право на новчану социјалну помоћ су  у току трајања ванредног стања посредством ООЦК Бачки Петровац , цоол центрима општине Бачки Петровац основаним при месним заједнице, и њиховим волентерима. су уручени пакети хране и хигијене које је обезбедио  Црвени крст Војводине у сарадњи са Владом АП Војводином. Подељено је 100 пакета.