Иницијативу центра за социјални рад општине Бачки Петровац да се током летње сезоне 2021.г. омогући бесплатно коришћење купалишта у општини Бачки Петровац за породице са децом са сметњама у развоју прихватила су сва општинска купалишта. Купалишта „Оаза“ МБ Гложан и ПД“Маглић“ Базени  породице могу да користе током целе сезоне док је коришћење садржаја Аква парка“Петроленд“ омогућено породицама једнократно.

Аква Парк „Петроленд“ већ по други пут своја врата отвара корисницима установа социјалних заштита у Војводини, Дом Ветерник, Дом Чуруг, „1.октобар“ Стари Лец, „Св.Василије Острошки“ Нови Бечеј и „Оттхон“ Стара Моравица у којима су збринути  и корисници са пребивалиштем из наше општине. Један сасвим другачији дан, корисницима обогати свакодневницу и доносе сасвим нова искуства, хвала вам на томе. 

Наше мало њима значи много, хвала на показаном друштвено одговорном пословању и препознавању значаја потребе подршке  породицама. Центар за социјални рад ће и даЉе својим иницијативама и предлозима поспешивати  солидарност и  алтруизам  у својој  локалној заједници.